Beneficiile Mierii

Ce rol are mierea pentru organism

Mierea naturală nu ar trebui să vă lipsească de pe masă și din meniul zilnic. Are o mulțime de proprietăți pentru sănătate și este un produs cât se poate de natural. Pentru a beneficia de toate calitățile și proprietățile mierii, cel mai bine este să o procurați din surse sigure. În general, în magazine aveți șanse mari să cumpărați miere contrafăcută. Mierea a fost folosită de nenumărate culturi din întreaga lume în ultimii 2.500 de ani. Numeroasele beneficii pentru sănătate ale mierei au făcut-o un element important al medicamentelor tradiționale, cum ar fi tratamentele ayurvedice. Cercetătorii studiază beneficiile sale în legătură cu medicina modernă, în special în vindecarea rănilor. De ce este mierea atât de populară? Cel mai probabil, este ușurința cu care poate fi consumată. Se poate mânca direct, se pune pe pâine, se amestecă cu sucuri sau orice băutură în loc de zahăr sau se amestecă cu apă caldă, suc de lămâie, scorțișoară și alte plante pentru a face un medicament. Este savurată de toți datorită gustului său, are beneficii pentru sănătate, este utilă și versatilă.

Mierea este  un  indulcitor sănătos

Poate fi folosit ca un substitut pentru zahăr în multe alimente și băuturi. Aceasta conține aproximativ 69% glucoză și fructoză, permițându-i să fie utilizată ca un îndulcitor mult mai sănătos decât zahărul normal.

Mierea ajută la slăbit

Deși are mai multe calorii decât zahărul consumat cu apă caldă, mierea ajută la digerarea grăsimii stocate în organism. În mod similar, mierea cu suc de lămâie sau scorțișoară ajută la reducerea greutății.

Mierea imbunătățește energia

Mierea conține aproximativ 64 de calorii per lingură. Prin urmare, este folosită de mulți oameni ca sursă de energie. O lingură de zahăr vă va oferi aproximativ 15 calorii. Carbohidrații din acesta pot fi transformați cu ușurință în glucoză, deoarece este foarte simplu pentru corp să digere această substanță pură și naturală. Cea mai sigură metodă să testezi puritatea mierii

Miera imbunătățește performanța sportivă

Cercetările recente au arătat că mierea este un excelent ajutor ergogen și ajută la sporirea performanțelor sportivilor. Este o modalitate excelentă de a menține nivelul de zahăr din sânge, de a recupera mușchii și de a restabili glicogenul după un antrenament, precum și de a regla cantitatea de insulină din organism.

Mierea este bogată în vitamine și minerale

Acesta conține o varietate de vitamine și minerale. Tipul de vitamine și minerale și cantitatea lor depinde de tipul de flori folosite pentru apicultură. În mod obișnuit, mierea conține vitamina C, calciu și fier. Dacă verificați conținutul de vitamine și minerale în zahăr obișnuit din orice altă sursă, îl veți găsi complet nesemnificativ.

Mierea are proprietăți antiseptice

Are proprietăți antibacteriene și antifungice, deci este adesea folosită ca antiseptic natural în medicamentele tradiționale.

Mierea are proprietăți antioxidante

Acesta conține nutraceuticale, care sunt foarte eficiente pentru îndepărtarea radicalilor liberi din organism.
Ca urmare, imunitatea organismului nostru este îmbunătățită împotriva multor boli, chiar și potențial letale cum ar fi cancerul sau bolile de inimă.

Mierea ingrijește pielea

Laptele și mierea sunt adesea servite împreună, deoarece ambele ingrediente ajută pielea să fie sănătoasă și frumoasă.
Consumul acestei combinații în fiecare dimineață este o practică obișnuită în multe țări, tocmai din acest motiv. Spală-ți tenul cu miere naturală. Folosește această rețetă de demachiant cu miere

Mierea grăbește vindecarea rănilor

Cercetări semnificative se desfășoară pentru a studia beneficiile sale în tratarea rănilor, iar Standardul Nursing explică unele dintre aceste beneficii în managementul ranilor din document.

Mierea are proprietăți antimicrobien.

Ajută la promovarea debridării autolitice. Deodorizează rănile urâte. Ea accelerează procesul de vindecare prin stimularea țesuturilor rănite. Ajută la inițierea procesului de vindecare în răni latente. De asemenea, ajută la promovarea vindecării rănilor umede. Aceste puteri vindecătoare nu sunt supraestimate.

De ce este mierea atât de bună și sănătoasă

Nu toată mierea este creată în mod egal, astfel încât calitatea este diferită. Atât prețul, cât și beneficiile pentru sănătate ale mierii depind de calitatea acesteia. A devenit foarte important pentru producători și consumatori să înțeleagă diferiții factori care afectează calitatea mierii. Unii dintre acești factori includ tipul de flori utilizate în formarea fagurilor, procesul de amestecare, condițiile de depozitare, temperatura încălzirii și multe altele.

Amestecarea mierii:

S-a descoperit că mierea naturală poliflorală (obținută din mai multe flori) oferă mai multe beneficii decât monoflora. Prin urmare, multe companii vând miere amestecată deoarece oferă avantajele unui soi și, prin urmare, sunt considerate a fi mai sănătoase decât mierea neamestecată.

Depozitarea mierii

Când este stocată pentru o lungă durată, devine mai închisă în culoare. Pierde unele dintre proprietățile sale și poate, de asemenea, să fermenteze dacă conținutul de apă este prea mare. Prin urmare, ar trebui să se evite depozitarea prelungită, în timp ce mierea recoltată ar trebui să fie preferata.

Încălzirea mierii:

Mierea naturală încălzită duce la schimbări drastice în compoziția sa chimică. Ca urmare, încălzirea la temperaturi ridicate reduce mult din beneficii. Nu puneți niciodată miere în ceai sau lapte fierbinte. Deși materiile prime, prin definiție, înseamnă mai puțină prelucrare (și fără încălzire), mierea organică este pregătită utilizând metode de producție ecologice și standarde de procesare stricte, în care încălzirea la temperaturi ridicate nu este permisă.